Behandlingar på salongen

Klipp& Färg

Vi erbjuder skonsamma färgbehandlingar. Vi jobbar med är helt ammoniakfria färger. Välkommen att boka tid för klipp och färg hos oss.

Skonsamma färgbehandlingar

Vi är stolta över att jobba med skonsamma färgbehandlingar på vår salong. Vi jobbar med färger som är helt fria från ammoniak och som är betydligt snällare mot ditt hår.

 

Hur fungerar ammoniakfria hårfärger då?

Förr innehöll i stort sätt alla hårfärger ammoniak. Ammoniak fungerar på så sätt att det delvis avlägsnar och tar bort den naturliga färgen från håret. Det öppnar ytan på hårstrået för att på så vis ta bort det naturliga pigmentet i hårstrået. Så att molekylerna i hårfärgen därefter kan tränga. Denna metod har en hel del biverkningar såsom svidande ögon och hårbotten och för att inte tala om den fräna lukten av ammoniak.

Färger fria från ammoniak fungerar istället genom att använda ett ammoniakalternativ som kallas monoetanolamin, eller ett oljebaserat alternativ. Det fungerar på så vis att det försiktigt öppnar upp håret för att färgen ska kunna få fäste. Ammoniakfria färger har istället för biverkningar faktiskt fördelar. De kan förhindra den där torra, överbehandlade känslan som har varit just en bieffekt av ammoniak. De har varken någon irritations eller svidande effekt och ingen illa lukt. Det mjukar istället upp håret och ger ett betydligt mer naturligt resultat.

Jennifer Sjölund

Våra kunder ska kunna gå ifrån salongen med det resultatet dom alltid velat få men aldrig har fått.

Är det möjligt att gå från svart till blont på en behandling?

En av de vanligaste frågorna vi får är just denna.

Och nej, tyvärr är svaret att det faktiskt är fysiskt omöjligt. Det kan finnas en liten chans om ditt hår är helt ofärgat och obehandlat sedan tidigare, men även då är det svårt.

Är håret i bra skick och mår bra så brukar det ta minst tre gånger för att få till en riktigt snygg ljus nyans. Vi brukar rekommendera ungefär 1,5 till 2 månader mellan färgningarna för att inte slita på håret mer än nödvändigt.

Det finns tyvärr heller inga garantier på att dina slingor inte blir orangea vid första färgningen när du går från mörkt till ljust. Allt beror på vilken färg du lagt innan, hur många gånger, hur mycket ditt hår suger till sig osv. Mycket handlar också om att vara realistisk och förstå att det är inte magi vi frisörer håller på med. Vi måste ha respekt för den kemin vi utför.

Boknings villkor

Avbokning

Om du behöver avboka en tid hos oss är det bra att veta att du som kund måste få din avbokning bekräftad. Bekräftelsen av avbokningen ska ske som senast 24h innan din ursprungliga tid, annars debiteras tiden. Så se till att avboka i god tid. Avbokning sker via samtal eller e-mail. Om du väljer att avboka via e-mail så behöver du får ett svar från oss innan avbokningen räknas som bekräftad. Det allra enklaste sättet är såklart att ringa.

Inspiration

Vi på Jade är stolta över att anamma de allra främsta trenderna och uppdatera oss i de senaste teknikerna när det kommer till hår. Vi vet att i strävan efter den perfekta nyansen eller frisyren så söker man inspiration från andra. Vi har valt att samla ett urplock av bilder på behandlingar vi utfört där vi hoppas att du som antingen ny eller återkommande kund kan hitta inspiration till just din nya look.

Hantverkargatan 4

T-bana Rådhuset, eller buss 3 från Slussen, avstigning Stadshuset. Det är även nära att promenera från T-Centralen Över Klarabergsviadukten.